برگزاری مصاحبه رسانه ای به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در مرکز ملی مطالعات اعتیاد

برگزاری مصاحبه رسانه ای به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در مرکز ملی مطالعات اعتیاد

پژوهشگران مرکز ملی مطالعات اعتیاد در مصاحبه با خبرنگاران ایسنا و گزارشگران شبکه سلامت در روز یکشنبه 20 تیرماه 1400، مهمترین یافته‌های پژوهش‌و دستاوردهای این مرکز در طول سال گذشته را ارائه نمودند.

دکتر آفرین رحیمی موقر رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد در خصوص تنوع مخدرهای مصرفی و پیچیدگی درمان اعتیاد به خبرگزاری ایسنا گفت: گرچه شیوع مصرف موادمخدر و اعتیاد بین زنان، کودکان و نوجوان بسیار کمتر از مردان بالغ است، اما عملا خدماتی که به این گروه (زنان و کودکان) ارائه می‌ شود، بسیار ناچیز و کمتر از ظرفیت مورد نیاز است.  

وی افزود: طی سال گذشته یکی از کارهایی که در مرکز ملی مطالعات اعتیاد انجام شد، تحلیل وضعیت فعلی درمان اعتیاد در کشور و روند آن در سال‌های گذشته بود، سال‌های نه چندان دور (مانند ۲۰ سال پیش) الگوی مصرف مواد کشور، روی تریاک متمرکز بود و تعداد کمتری بودند که هروئین یا گه‌ گاه حشیش مصرف می‌ کردند. اما اکنون به تنوعی از مصرف مواد رسیدیم. وضعیت مصرف مواد در کشور ما پیچیده‌تر شد که خیلی از اینها در راستای تغییرات جهانی و پیدا شدن مواد جدید و آگاهی مردم از آن چیزی که در جاهای دیگر دنیا می‌ گذرد، اتفاق افتاد. در کنار آن، خوشبختانه فرآیند خدمات درمانی در کشور، فرآیند تکاملی خوبی را طی کرده است. به گونه‌ایکه اکنون در منطقه،   سیاست، استراتژی و برنامه درمانی پیشرفته‌ ای داریم. می‌ توان گفت تمام درمانهای مبتنی بر شواهد علمی در کشور مان وجود دارد و ارایه می‌ شود 

برای مطالعه اصل خبر به لینک زیر مراجع نمایید:     https://www.isna.ir/news/1400042014363/

در این مصاحبه دکتر مرقاتی خویی مدیر گروه سلامت جنسی مرکز ملی مطالعات اعتیاد در خصوص لزوم توجه به رفتارهای جنسی مصرف‌ کنندگان موادمخدر به خبرگزاری ایسنا گفت: از سال ۹۳ بخش سلامت جنسی را در این مرکز با چشم انداز کاهش آسیب‌های جنسی در جمعیت در معرض خطر بویژه افراد با بیماری اعتیاد راه اندازی کردیم، کلیه مراجعه کنندگان را از جهت تشخیص و درمان مشکلات و اختلالات جنسی مورد غربالگری قرار داده و همچنین علاوه بر مشاوره و راهنمایی، آموزش سلامت جنسی را نیز در دستور کار داریم.

دکتر خویی در ادامه گفت: دو مدل رفتاری توجیه کننده قرابت سوء مصرف مواد و اعتیاد با رفتارهای جنسی بوده است.   مطالعات در جای جای دنیا نشان می‌ دهد  افراد برای اینکه رفتارهای جنسی باکیفیت موردنظر خودشان را داشته باشند معمولا  سراغ مصرف مواد می‌ روند.   مدل دیگر می‌ گوید،   افرادی که مواد مصرف می‌ کنند خواسته یا ناخواسته از آنها رفتارهای جنسی سر می‌ زند که اکثرا در دسته بندی رفتارهای مخاطره آمیز قرار می‌ گیرد. به عبارت دیگر زمانی که افراد موادمخدر مصرف می‌ کنند   یا در استفاده از مشروبات الکی هیجانات مناسبی ندارند، طبیعتا رفتارهای جنسی آنها   به سمت رفتارهای مخاطره آمیز سوق پیدا می‌ کند. به عبارت دیگر رفتارهای آسیب زننده جنسی از مهمترین عوارض مصرف موادمخدر و اعتیاد است.   لازم است  تصمیم سازان و حامیان و مروجین کاهش و پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز  به این موضوع توجه کنند و ما برای ادامه راه  نیازمند حمایتهای علمی و تخصصی، اجتماعی، قانونی و مالی هستیم تا بتوانیم در این مسیر تحقیقاتی، بالینی و تامین سلامت عمومی حوزه جنسی بهتر عمل کنیم.  

برای مطالعه اصل خبر به لینک زیر مراجع نمایید:           https://www.isna.ir/news/1400042014457/ 

در ادامه مصاحبه دکتر محمدرضا زرین دست معاون پژوهشی مرکز، دکتر علیرضا نوروزی پزشک و مدیر درمانگاه، دکتر ژاله غلامی عضو هیئت علمی مرکز و دکتر خسرو عبدی هیات علمی و مسئول آزمایشگاه سم شناسی مرکز در مورد پژوهش‌های انجام شده در سال ۱۳۹۹ توضیحات مبسوطی ارائه دادند.

ردیف

نام و نام خانوادگی

 

نتایج پژوهشی و دستاوردها

1

خانم دکتر آفرین رحیمی موقر

رئیس مرکز

  • تحلیل وضعیت فعلی درمان اعتیاد کشور
  • مشارکت ایران در بازبینی استانداردهای بین المللی درمان اعتیاد کشور
  • مشارکت ایران در بخش اختلالات روانپزشکی و اعتیاد در تدوین نسخه جدید طبقه بندی بین المللی بیماری‌ ها

2

آقای دکتر محمدرضا زرین دست

معاون پژوهشی مرکز

  • اپی ژنتیک، ژنتیک (اثر محیط بر رفتار اشخاص و انتقال آن‌ها به نسل بعد)

3

آقای دکتر آذرخش مکری

معاون آموزشی مرکز

 

3

آقای دکتر علیرضا نوروزی

روانپزشک و مدیر درمانگاه مرکز

  • نتایج مطالعه نوار قلب در بیماران تحت درمان متادون
  • نتایج یک مطالعه مروری و یک مطالعه کیفی در زمینه اپیوم تینکچر
  • بسته مداخلات روانشناسی پیشگیری از عود در مدل abstinence-based
  • اپلیکیشن خودارزیابی مصرف مشکل آفرین مواد برای مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تهران

4

آقای دکتر خسرو عبدی

عضو ثانویه مرکز و مسئول آزمایشگاه سم شناسی مرکز

  • تشخیص و آنالیز مواد مخدر مصرفی توسط بیماران
  • توسعه روش‌های آنالیز مواد مخدر
  • شناسایی و تشخیص مواد مخدر جدید

5

خانم دکتر عفت السادات مرقاتی خوئی

عضو هیئت علمی پژوهشی و مدیر کلینیک سلامت جنسی مرکز

  • غربالگری سلامت جنسی در جمعیت مراجعه کننده به مرکز

6

خانم دکتر ژاله غلامی اشلقی

عضو هیئت علمی پژوهشی

  • شیوع و روند HIV در معتادان تزریقی
  • شیوع و روند هپاتیت B در مصرف کنندگان مواد
  • سوئ مصرف ترامادول و مخاطرات سلامتی
  • رابطه مصرف مواد و خشونت خانگی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *